Двамата роми, обвинени за мелето в болницата в Асеновград, заявиха, че

...
Двамата роми, обвинени за мелето в болницата в Асеновград, заявиха, че
Коментари Харесай

Още двама от подивелите асеновградски роми отиват за дълго в ареста! Асен и Джавет и идея си нямали защо са в съда

Двамата роми, упрекнати за мелето в болничното заведение в Асеновград, обявиха, че нямат визия за какво са в съда. 40-годишният Асен Асенов и 32-годишният Джавет Юсенов се изправиха пред магистратите в  Районния съд в Асеновград, откакто тази сутрин  прокуратурата внесе искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за двамата. Според прокурора по делото те са арестувани, защото на охранителните камери пред болничното заведение е снимано по какъв начин двамата са взели участие в мелето – била са най-отпред с камъни и летви в ръце. Направени са огледи, разпознавания и са разпитани очевидци. Двамата роми отхвърлят да са нападали някого, оповестява TrafficNews.bg.

„ Аз бях там, тъй като племенникът ми Васил беше зле. Отидох до болничното заведение, а един служител на реда ми сподели да разбутам малко ромите. Не съм бил никого”, съобщи Асен пред магистратите.

Джавет пък изцяло отхвърля да е бил пред болничното заведение. „ Не съм бил там, бях на работа. Работих до 6 часа в Стария град и не съм ходил до болницата”, твърди той.

Адвокатите на упрекнатите роми считат, че няма задоволително доказателства, че те са направили нещата, за които са упрекнати. Не е ясно кой и по кое време е отправил закани и псувни и на кого е нанесен побоя. Все още не е разпитана и собственичката на къщата, в която Джавет е работил, с цел да се обясни дали в действителност е бил там по време на мелето.

Въпреки това съдът не почете настояването за независимост на ромите и двамата остават в ареста.

В съда стана ясно, че Асен е от Асеновград, осъждан е два пъти преди за сходно действие и е пенсионер по болест. 40-годишният мъж, както и Джавет има единствено приключен 8-ми клас. Вторият ром работи в строителството, адресната му регистрация е в Пловдив, само че живее в Асеновград от години.

Припомняме, че Джавет и Асен са упрекнати за това, че на 26 юни направили хулигански дейности в региона само че болничното заведение в Асеновград след зародилия скандал сред двете групи - гребци и техните родители от едната страна и роми от другата. Двамата обвинени се държали нападателно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли закани и носели дървени тояги.

По същото досъдебно произвеждане за хулигански дейности с особена смелост и цинизъм, както и за породени междинни телесни повреди, бяха арестувани още девет лица, на които Районен съд-Асеновград дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 30 юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР